Telefon med støtte for NFCSjekklister og avviksbehandling kan nå loggføres i apper for Iphone og Android-baserte telefoner. Oppgaver og avvik behandles på vanlig måte i appen og gjør det enkelt å hele tiden ha med seg aktuelle sjekklister og avvik når man er ute på de ulike byggene. Det er også veldig enkelt å registrere ad-hoc avvik som man måtte komme over når man gjennomfører sine runder på bygget.

Avvik som registreres kan enkelt dokumenteres med bilder. Alle avvik kan følges opp og lukkes direkte på telefonen. Dette gjelder både avvik knyttet til regelmessige kontroller og avvik som er mer ad-hoc. Alt synkroniseres selvfølgelig direkte mot fullversjonen av Vergo og kan således følges opp via PC eller Mac om man ønsker det.

Eksempel QR-kodeDet er lagt tilrette for bruk av RFID/NFC-brikker og QR-koder i appen. For brukere med Iphone er det inntil videre QR-koder som er tilgjengelig siden Apple ikke har implementert støtte for NFC-teknologi i sine produkter. Vær oppmerksom på at det ikke er alle Android telefoner som har støtte for NFC. Dersom man ønsker å benytte appen er det smart å sjekke hvilke modeller som faktisk støtter denne teknologien før man går til anskaffelse av telefon.

Fordelen med å bruke slike brikker er rett og slett at man kan plassere de må de ulike sjekkpunktene og når man kommer til de ulike sjekkpunktene vil man få frem aktuelle oppgaver for det punktet man er på. I tillegg vil man få større trygghet for at oppgaven faktisk er utført på det stedet der kontrollen faktisk skal utføres. Appen kan selvfølgelig også benyttes uten bruk av denne typen brikker.

Med en app som er en integrert del av Vergo vil videreutvikling være en naturlig prosess og ny funksjonalitet vil lanseres etter hvert!

Avviksliste Sjekkliste